Jdi na obsah Jdi na menu

Zabezpečení

Zabezpečení domácnosti a domu můžeme udělat pomocí:

A) mechanických zábran, jako jsou mříže, bezpečnostní dveře, bezpečností a ochranné fólie na okna a skla

B) pomocí zabezpečovací techniky, kterou můžeme rozdělit na zabezpečení vnější a vnitřní

Nejedná se vždy o ochranu proti vykradení, ale jde i o naši bezpečnost:

1) různé hlásiče, alarmy a detektory - ty mají napájení 230 V nebo jsou na baterie. Životnost baterií musíme pravidelně kontrolovat i když některé přístroje dokážou na nízkou kapacitu baterií sami upozornit. Bezpečnostní hlásiče nás mohou upozorňovat na výpadek elektrické energie, detektor úniku vody, detektor pohybu, hlásič stavu vodní hladiny nebo vysoké teploty. 

Nejrozšířenější jsou detektory a hlásiče na kouř, požár a únik plynu. Ty bychom měli umístit především do místností, kde se pracuje s otevřeným ohněm, nebo kde hrozí únik plynu, například kuchyně, koupelny s plynovou karmou, garáže, kotelny a dílny.     

  p1320308.jpg  sam_8510.jpg

sam_8557.jpg  p1320310.jpg

  

2) atrapy bezpečnostních kamer jsou také jednou z možností zabezpečení, dnes jsou k nerozeznání od funkčních a mohou je doplnit spínací hodiny s časovačem na světlo, kdy se v nastavený čas v domě svítí a zhasíná i když tam nikdo neni

sam_8537.jpg  sam_8543.jpg  sam_8539.jpg     

         

3) bezpečnostní kamery, kamerové systémy a monitorovací systémy (IP Videotelefony), napojení na bezpečnostní službu

Někde stačí pouze jedna kamera doplněna číselným kódem u hlavního vchodu s možností sledování na našem mobilu, nebo jednoduchý monitorovací systém. Ale můžeme mít i malé operační středisko s kamerami, jak uvnitř domu tak kolem něj. Zde je velice široká nabídka a záleží na finančních možnostech majitele a na velikosti a umístění nemovitosti.

p1100964.jpg